Amstelveense Stadsdraken strijden voor wat ze waard zijn en behalen de tweede plek in KaohsiungGrand Matsu Tempel in TainanVandaag hoeven we niet te varen, dus hebben we tijd om Taiwan te verkennen. Zoveel mensen, zoveel plannen. We vertellen hier de verhalen van vier groepjes.

Een groepje gaat naar de hoofdstad Taipei, met de hoge snelheidslijn, gebouwd door Ballast Nedam. Een paar feiten: duur van de reis 1, 5uur, snelheid maximaal 290 km per uur. In Taipei bezoeken ze het Chang Kai Tsjek memorial en een Boeddhistische tempel waar zingend gebeden wordt.

Een ander groepje gaat met de supermoderne metro en een oude stoptrein (drie kwartier) naar Tainan. Een stad zoals je je een Chinese stad voorstelt: met veel kleurige reclameborden, ontzettend veel scooters en overal kleine winkeltjes. Opvallend zijn de vele eettentjes op de overdekte stoepen. De groep gaat te voet en vindt, geholpen door de vriendelijke bevolking, prachtige tempels.

De High Tower in Kaoshiung wordt beklommen. Nou ja, niet echt beklommen, het gaat met de lift. Vanaf de 75e verdieping is er een prachtig uitzicht over de stad. Er wordt ook gewinkeld in een winkelcentrum waar het Stadshart Amstelveen acht keer inpast. Op het dak bevindt zich een kermis.

Een ander groepje gaat het wedstrijdterrein verkennen dat inmiddels flink is aangekleed voor het drakenboottoernooi. Scooters in het straatbeeldMet het pontje willen ze naar de andere zijde van de haven. Ze kunnen het niet vinden, maar ook hier springt iemand te hulp. Ze komen een vrouw tegen die ze ’s ochtends in een restaurant hebben gesproken. Zij nodigt het groepje uit bij haar thuis waar ze de hele middag pruimenwijn en thee drinken. Het pontje hebben ze nooit meer gezien….

Na het diner vertelt iedereen elkaar wat ze die dag beleefd hebben en is het voor de redactie weer hard werken in de hotellobby om de teksten te schrijven.

Morgen: Wedstrijd!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.